10 de febr. 2013

Consells per a una bona cocció de la pasta fresca

Avui us donaré uns consells per coure la pasta fresca:

1- Comprar una bona pasta fresca, feta del dia!
2- Com menys temps passi de la compra a la cocció, millor!
3- Alhora de preparar la cocció, hem de tenir una olla gran amb 1 litre d'aigua per cada 100 g. de pasta.
4- No s'ha d'afegir oli en els formats llargs i curts, només en el format de raviolis o pasta farcida.
5- Quan comenci a bullir l'aigua, afegirem un pols de sal, i seguidament hi posarem la pasta. Si hem comprat tallarines, pappardelles,.. o bé un format en niu el desenrotllarem abans de tirar-lo, ja que si no, tenim el perill de que el niu no es desenrotlli i quedi cuit en una bola.
6- El temps de cocció en aquests formats de nius i formats curts, serà de 2 a 3 minuts.
7- La pasta ha de quedar "al dente", perquè un cop fora de l'olla ens quedi encara un temps de cocció, per absorbir els gustos de la salsa que hi afegim. Si la pasta queda molt cuita perd aquesta capacitat d'absorció.
8- Un cop cuita, l'escorrerem i la posarem en el bol o en la paella que hàgim preparat la salsa que acompanyarà la pasta. Important! no la passarem per aigua freda!. La remenarem ben remenada.
9- I sense perdre temps, la servirem.

Espero que us hagin anat bé aquest consells!

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada